Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Наредба за служебните командировки и специализации в чужбина (Приложение 3)
Дата: 2007-01-30

Приложение № 3
към чл. 31

Командировъчни пари на персонала на сухоземни, въздушни и водни транспортни и специални средства

№ по ред Вид персонал Валута Единна средна ставка
1 Шофьори и стюардеси при автомобилни превози щатски долари До 35 щатски долара на ден при единична езда и до 27,50 щатски долара на ден при двойна езда, включително квартирни пари
2 Локомотивни машинисти, помощник-машинисти, кондуктори на спални и кушет-вагони, персонал на ресторант-вагони, салон-вагони, специални международни пътнически влакове, контролни органи по експлоатационната дейност и друг експлоатационен състав 80 на сто от дневните пари за страната на крайната гара, определени по норматива в приложение № 2, като задължително се ползват квартири в крайните гари, осигурени от предприятието. В случаите, когато не са осигурени такива, се признават квартирни пари срещу документ по размерите за съответната страна съгласно приложение № 2
3 Екипажи на въздухоплавателни средства, които летят с национални и регистрационни опознавателни знаци на Република България, включително екипажите на “Авиоотряд 28” - пределна ставка за всички направления евро До 40 евро на ден.
Задължително се ползват квартири в крайния пункт на маршрута, осигурени от предприятието. В случаите, когато не са осигурени такива, се признават квартирни пари срещу документ по размерите на съответната страна съгласно наредбата, а за експлоатационния персонал на “Авиоотряд 28” квартирни пари се изплащат срещу документ по фактически разходи.
4 Екипажи на кораби, плаващи по море под българско знаме щатски долари До 35 щатски долара на ден
5 Екипажи на български кораби, плаващи по море под чуждо знаме щатски долари До 43 щатски долара на ден
6 Екипажи на кораби, плаващи по река Дунав щатски долари До 30 щатски долара на ден


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Нормативни | Наредба за служебните командировки и специализации в чужбина (Приложение 3)
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.