Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Какво да правим, ако създадем причина за автопроизшествие?
Дата: 2001-06-05

Бедата се случи...


Ако сте причинили пътно транспортно произшествие (ПТП), но вече сте си купили застрахователна полица, първо се успокойте - тогава ще имате минимум проблеми. Извикайте служителите на КАТ и не местете автомобила до пристигането им.

Нищо не обещавайте!

Съобщете на другия участник в ПТП, че сте имате застраховка гражданска отговорност и се постарайте до идването на КАТ да не водите никакви преговори за виновност на който и да е от участниците в ПТП и най-вече не се обвързвайте с поемането на каквато и да е вина.

Единственото, което може да съобщите на другия участник е номера на вашата застрахователна полица.

Решението за степента вина вземат органите на КАТ. Затова не е необходимо доброволно да се нагърбвате с признания на личната си вина докато дежурната група не вземе решение. Докато не се оформят протоколите от КАТ не правете заявления за срокове на изплащане от трети страни и не обсъждайте сумата на вашето застрахователно покритие. С тези решения изцяло ще се нагърби вашата застрахователна компания. Не пропускайте, в указания срок, да уведомите вашият застраховател за произтеклото ПТП. Ако няколко дни след произшествието получите призовка за оглед на вашия автомобил е необходимо веднага да уведомите застрахователя и се постарайте негов представител да присъства на огледа.

в-к Пътешествие


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Съвети | Какво да правим, ако създадем причина за автопроизшествие?
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.