Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

От коя круиз компания какво да очаквате
Дата: 2010-04-06

Българско круиз общество

Поради тенденцията на засилен интерес към круиз ваканциите, Българско круиз общество информира потребителите как да се ориентират сред имената на различните круиз компании в избора на круиз, който в най-пълна степен съвпада със стила на живот и почивка, с интересите и бюджета.

В круиз индустрията се разграничават четири основни пазарни сегмента - икономичен, стандартен, първокласен, луксозен. В рамките на един сегмент, круиз линиите също се подреждат по качество. Корабите на големите круиз компании като Celebrity Cruises, Royal Caribbean International (RCI) и Carnival Cruise Lines също имат класове. Нещо повече, всяка круиз компания оперира в определени дестинации.

Когато знаете това, независимо с какви епитети е украсена офертата, името на круиз компанията ясно ще ви каже какво ниво качество и преживяване ще получите за парите си.

Интересно е да се наблюдава, че това което у нас се рекламира като първокласен и луксозен круиз, в Америка и Европа попада в стандартния сегмент.

Какво да очаквате

Икономичен круиз – най-важна е ниската цена, забавленията са ограничени до необходимия минимум или липсват.

Стандартен круиз – активна и динамична почивка, много забавления и предложения за брегови екскурзии, интензивна програма в точките от маршрута. Този продукт привлича много семейства. Безплатното настаняване на деца в каютата на родителите е стратегия, използвана от някой круиз компании. Бъдете внимателни по два аспекта – детската глъчка е навсякъде (има много деца поради ниската цена), а и специализираните клубове и зони са пренаселени. Други компании таксуват децата, но в замяна на това, детските клубове са просторни и разнообразни, обособени са възрастови зони, има специализирани обучителни занимания и забавления. В единият случай получавате ниска цена, в другия - качествена ваканция.

Първокласен круиз – корабите са по-малки от тези за стандартен круиз, обслужването се доближава до индивидуално, кухнята е гурме, каютите са по-големи, по-малко деца, пасажерите са над 40 г. Според Дъглас Уорд, гуру сред круиз експертите, оценяващ качеството на принципа на таен клиент, круизите на Celebrity Cruises, особено на корабите от клас Solstice са най-добрия първокласен продукт, в който малките детайли добавят усещане за ексклузивност към пътешествието.

Луксозен круиз – малки кораби, стойността е в преживяването, в дизайнерския интериор, в насладата от най-висока кухня и обслужване, в гостуването като лектори на световноизвестни политически лидери, дипломати, посланици, учени, писатели, в съотношението ”пасажери към екипаж”, което се доближава до 1:1, почивката има по-лежерен характер, възможна е тематична насоченост.

Българско круиз общество
тел.: 02/ 422 40 40
www.cruise.bg


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Полезни | От коя круиз компания какво да очаквате
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.