Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Молитвата на туриста
Дата: 2005-09-14

Отче наш, който си на небето, давай ни винаги слънчеви дни и ни прости лаическите въпроси, за да можем и ние да прощаваме погрешните отговори на нашия екскурзовод.

Простирай пазещата си ръка върху нашите куфари и чанти.

Осигури добро качество на снимките от отпуската и дано в родината ни се намери някой, който да иска да ги разглежда.

Не въвеждай жените и дъщерите ни в изкушения и направи така, щото свенливо да свеждат поглед към земята, а не към всякакви земни дрънкулки по магазини и пазари.

И, о Господи, дай им сила да устоят преди всичко на примамващите призиви на италианските келнери и им прости, защото те не знаят какво вършат.

Предпази и нашите бедни мъже от греха да заглеждат чужди жени по барове и хотелски фоайета и не им прощавай, защото те знаят много добре какво вършат.

Просветли неаполитанския продавач на сладолед, щото да разбира моя швабски диалект и да не ми връща твърде малко ресто.

Небесни Отче, направи така, щото 24-каратовия ми златен часовник за 3 000 евро да работи поне до границата.

Благослови ме в Рим с хотелска стая, която напред да гледа към Виа Венето, назад - към Средиземно море и от балкона - към Ватикана.

Предпази ни от новини от децата ни, които са останали в къщи, от рода на: "Къщата изгоря, а дъщерята офейка."

Всемогъщи, направи така, щото и в чужбина да е така, както е в къщи, въпреки че предприехме пътуването точно поради противното, а когато най-после се завърнем в къщи, дай на нашите роднини безкрайната си милост за безкрайно търпение, с което до вечността да слушат хвалбите ни.

АМИН!


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Полезни | Молитвата на туриста
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.