Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Видинска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Видин

п.к. 3700 тел.код 094

Реките в България


Речните ресурси в България са неравномерно разпределени през годината. При нашите физикогеографски условия рационалното им използване е невъзможно без регулиране на речния отток, което налага строителството на язовири.

Река Дунав в долното си течение е наша гранична река. Режимът на оттока и е пряка зависимост от климатичните условия и особености горното и средно течение на реката. Той е снежно-дъждовен. Максимумът на снежния отток е през май (т.нар. "черешови дни"). Това е по време на топене на снеговете в планините и интензивните валежи. Минимумът на речния й отток е през октомври. Макар и не всяка зима, при силни застудявания реката замръзва. Често при студена зима се образува ледоход. През пролетното пълноводие стават и наводнения.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Реки - Реките в България - Видин, Видинска област, информация, история, култура, забележителности в Видин, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Видин, снимки от Видин, туризъм в Видинска област, настаняване в хотели в Видин, Видинска област; частни квартири в Видинска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.