Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Кръстец

п.к. 5364 тел.код 06778

Спирка Бъзовец

Екопътека води през непознати кътчета

Втората екопътека по проекта “Екопътеки Спирка Бъзовец” е официално открита в началото на септември 2005 г. На събитието се стекоха около 800 старозагорски туристи и граждани на Трявна и околностите й.

Екопътеката започва от спирка Бъзовец, недалеч от гара Кръстец и върви край билото на Централна Стара планина. Общата дължина на маршрута е близо 3 км, като от спирката пътеката изкачва стръмно в северна посока, набира височина по реброто на едноименния връх Бъзовец (897 м.н.в.), от чието плоско чело се откриват прекрасни обзори към четирите основни посоки, описани в информационни пана за туристите. По-нататък пътеката се спуска по панорамна тераса с изглед към няколко живописни старопланински махали.

На половината от маршрута са направени уютен заслон за отдих и редица пейки с масички и отделни столчета, които чудесно се вписват в пейзажа. Маршрутът образува затворен кръг и в обратната посока води през непознати места с богат растителен и животински свят.

Екопътеката е реализирана с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез МОСВ по проект, спечелен от община Трявна, с партньорството на туристическо дружество Сърнена гора и по идея на Борис Иванов и Грозьо Тахов.Петя Иванова

форум на пътешественика
5 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екопътеки - Спирка Бъзовец - Кръстец, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Кръстец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Кръстец, снимки от Кръстец, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Кръстец, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.