Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Кърджалийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Ардино

п.к. 6750 тел.код 03651

Бели брези

Резерват Белите брези е едно от най-живописните места на кърджалийски регион и в целите Родопи. Намира се на 30 километра от Кърджали и на 6 от Ардино. Мястото е изключително удобно за почивка и възстановяване и е с най-голямо регионално и местно значение за развитието на туризма и отдиха в района.

Това е единствената естествено брезова гора в Родопите. Такива са рядкост и в цялата страна. Цялата площ е 3 680 декара. Преобладават брезите, но има бук, бял и черен бор, смърч и други.

Тук се намира туристическият комплекс Белите брези разполагащ с 12 ведомствени станции, с общ капацитет 250 легла. Въздухът в комплекса спомага за лечението на белодробни и алергични заболявания.

До резервата може да се достигне с кола или автобус или пешком. Може да се използва за отправна точка за туризъм към централните части на планината.Златка Лапанова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Резервати - Бели брези - Ардино, Кърджалийска област, информация, история, култура, забележителности в Ардино, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Ардино, снимки от Ардино, туризъм в Кърджалийска област, настаняване в хотели в Ардино, Кърджалийска област; частни квартири в Кърджалийска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.