Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Търговишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Търговище

п.к. 7700 тел.код 0601

За Търговище


Град Търговище е областен и общински административен център в Североизточна България. Той е разположен в плодородната и живописна Дунавска равнина, на 170 м. надморска височин и има население от 40 659 жители.

Близостта на града до изходните пунктове на страната Варна (110 км) и Русе (100 км) го превръща в естествено стратегическо кръстовище на тези направления. Удобна е и връзката през Котел за Южна България. Централни пътно-транспортни артерии пресичат в четирите направления територията.

На 13 км. от гр. Търговище се намира базата на летище Търговище. То е добра даденост за региона и предстои неговото възстановяване с оглед обслужване територията на три области – Търговище, Шумен и Разград.

Община Търговище

Адрес: лощад Свобода
тел./факс: 0601 62 333
http://targovishte.yes.bg/Снежина Славчева

форум на пътешественика
4 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - За Търговище - Търговище, Търговишка област, информация, история, култура, забележителности в Търговище, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Търговище, снимки от Търговище, туризъм в Търговишка област, настаняване в хотели в Търговище, Търговишка област; частни квартири в Търговишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.