Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Рила

Паневритмията

Всяка пролет на 22 март, с настъпването на пролетното равноденствие, последователите на Петър Дънов започват да танцуват хармоничния и красив танц на открито. Уникалните, ритмични движения се изпълняват по целия свят - от Япония и Тасмания до Калифорния и Аржентина.

В България, през м. август, на рилските езера се качват стотици хора от целия свят, за да участват в магията на тези хармонични упражнения.

Паневритмията е уникална българска система от упражнения, съчетание на музика, движения и поетичен текст, в чиято основа са залегнали дълбоки духовни идеи. Движенията и фигурите на този кръгов танц, даден от Учителя Петър Дънов преди повече от 70 години, поставят човека в синхрон с природния ритъм и енергиите на Природата.

“Природата обича с най-малки усилия да добие големи постижения. Движенията на Паневритмията са разумни. Те са взети от природата и са в хармония с космичния ритъм. В Паневритмията са впрегнати силите на ума, сърцето и волята да работят в хармония. Чрез Паневритмията ще се покаже на хората как може да приемат силите на природата...”
П. Дънов

Паневритмията е създадена така, че да бъде универсална и всеки да намери в нея това, което съответствува на нивото и нагласата му. Детето се учи на пластика и красиви движения, развива съзнанието си спокойно и хармонично; философът търси и намира всемирните закони, обосноваващи движенията; болният усеща как в него се вливат нова сила и здраве... Изпълнява се от всички, независимо от пол, възраст, раса, националност, образование и е достъпна дори при наличие на здравословни проблеми.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Християнство - Паневритмията - Рила, Планини, информация, история, култура, забележителности в Рила, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Рила, снимки от Рила, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Рила, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.