Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Люляци

п.к. 5307 тел.код 066

Климатичен курорт Люляци

Тук въздухът е кристално чист, богат на озон
Тук въздухът е кристално чист, богат на озон

Климатичен курорт Люляци е от национално значение. Разположен е в красива планинска местност на 15 км от Габрово. Надморската височина е 800 м.

Климатът е планински, характерен с умерено студена зима и прохладно лято. Въздухът е силно йонизиран и богат на озон. Аерохимичната компонента е чиста и лишена от промишлени и вторични замърсявания. Биоклиматичните дадености на курорта са основен фактор, влизащ в лечебните комплекси под формата на различни процедури.

Високото съдържание на озон и аерохимичните компоненти на въздуха са благоприятни за повлияването на:

  • заболявания на белите дробове и дихателните пътища
  • алергенни заболявания
  • хипертонична болест и начална артеросклероза
  • ендокринно-обменни заболявания
  • неврологични заболявания на централната и перифарна нарвна система, както и на функционални нервни разстройства

Към климатичен курорт Люляци е изграден хотелски балнео-комплекс с 80 стаи, работещ по програма на НОИ.

Комплексът разполага с лекарски кабинети - физиотерапевтичен и терапевтичен, оборудван с ЕКГ апарат със спирометрична приставка, оборудвана физиотерапия с обособени помещения за свето и електролечение. Центърът за лечение и рехабилитация включва салон за ЛФК и фитнес, напълно оборудван за раздвижване след прекаран инсулт, лечение на коксартроза, заболявания на периферната нервна система, сауна, масаж, солариум, тангентор, луго и парафинолечение.

Изисканата обстановка в ресторанта и лятната градина, допринасят за приятния отдих на пациентите на комплекса. На разположение са елегантен лоби бар с тераса и нощен бар с дискотека.

За бизнес срещи и служебни мероприятия комплексът предлага напълно оборудвани конферентни зали с 20 и 130 места и бизнес центърът с телефон, факс и интернет достъп.

През свободното си време гостите могат да изберат подходящо четиво от библиотеката, а възстановилите се да играят моникс, билярд, тенис на маса, тенис на корт в спортния комплекс на курорта, а за децата - зала за детски занимания и игри.

През активния зимен сезон функционира ски влек с добре оборудван ски гардероб.Любомир Белов

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Курорти - Климатичен курорт Люляци - Люляци, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Люляци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Люляци, снимки от Люляци, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Люляци, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.