Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Руен

п.к. 8540 тел.код 05944

С деца на път проблемите са нещо нормално

Да поиграем докато пътуваме
Да поиграем докато пътуваме

Често на дълъг път можете да имате проблеми с децата, които возите. Ето някои неща, които е добре да свършите, за да си спестите ядовете.

На първо място осигурете сенници през топлите и слънчеви дни, защото прозорците на автомобила могат да увеличат топлината от слънцето, засилвайки риска от слънчев удар и кожни изгаряния.

Можете да избегнете избухванията и отегчението на децата си, като им осигурите някои автомобилни игри. Например - "Отидох на пазар". Един от участващите започва и казва "Отидох на пазар и купих ...". Следващият участник повтаря изречението на първия и добавя още някакъв предмет. После следващия - и така, докато някой или всички забравят кой какво е купил. Друг вариант е "Четни и нечетни". Това е лесна игра за по-малките деца. Те трябва да наблюдават регистрационните номера на другите коли и внимателно да следят последната цифра на всеки от тях. Едно от децата брои четните номера, а другото - нечетните. Всеки играч помни своите резултати и първият, който събере 21 точки, е победителят.

Можете да играете и на "20 въпроса". Мислете за някого, за нещо или за място. Другите трябва да го познаят, като ви зададат най-много 20 въпроса, на които можете да отговаряте само с "да", "не" или "понякога".

За път става и играта "Камък - хартия - ножица". Двама играчи държат едната си ръка с дланта нагоре, а другата на юмрук върху дланта на първата. Започват да броят до три, като при всяка цифра удрят с юмрука дланта си. На три всеки показва с ръката в юмрук предмета, който си е намислил. Предметите са общо три: скала (събран юмрук), хартия (отворена длан) или ножица (всички пръсти свити, само показалеца и средния пръст изпънати под формата на буквата V). Скалата побеждава ножицата, защото може да я счупи, хартията побеждава скалата, защото може да я покрие, а ножицата може да среже хартията. Ако двамата покажат един и същи предмет, започват отначало, без да има победител.

Много важно е също така да планирате редовно спиранията, за да не се отегчат малчуганите. Дайте им възможност да се разтъпчат и те ще пътуват по-спокойно. И ще стигнат до крайната дестинация свежи.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България На път - С деца на път проблемите са нещо нормално - Руен, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Руен, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Руен, снимки от Руен, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Руен, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.