Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Кърджалийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Дъждовница

п.к. 6747 тел.код 0361

Патмос

Намира се на скалист полуостров, образуван на мястото на вливането на река Боровица в река Арда. Сега и двете реки са завирени от язовир Кърджали. Крепостта е по-голяма от съседната Кривус, с добре запазени останки от крепостни стени, основи на кула и черква.

Крепостта се намира на левия бряг на р. Боровица, срещу туристическата хижа Боровица, която е на десния, точно срещу крепостта. За да се стигне до крепостта трябва да се пресече реката с лодка. От брега до крепостта се стига за 20 минути. Хижа Боровица се намира на 18 км от Кърджали, като автобусът е до близкото село Дъждовница.Стефан Димитров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Патмос - Дъждовница, Кърджалийска област, информация, история, култура, забележителности в Дъждовница, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Дъждовница, снимки от Дъждовница, туризъм в Кърджалийска област, настаняване в хотели в Дъждовница, Кърджалийска област; частни квартири в Кърджалийска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.