Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер България Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

За всички, които обича заобикалящата ни жива природа


Днес, забързани в ежедневието си, често забравяме, че сме част от живата природа. Но тя е реалност, при това най-интересната и най-загадъчната от всичко съществуващо на Земята. Въпреки многобройните технически открития на земната цивилизация, човекът е преди всичко живо същество, неделимо свързано с организмовия свят, населяващ нашата планета. Именно затова любовта към природата е заложена дълбоко в неговата същност.

Подрастващите - най-необременените и и правещи първите си стъпки към познанието, голямото любопитство и интересът към животните, растенията и околния свят са напълно обясними. Дори Слънцето, камъка, водата, Луната те възприемат като нещо одушевено, обвито в тайнственост, идващо от дълбините на сътворението. Чувството на любов към природата и живота при децата е неподправено, истинско и силно изразено. При тях необходимостта от пряк контакт с живата природа е нещо съвсем естествено. Това усещане се запазва и когато те станат по-големи. Тогава емоциите, породени предимно от любопитството, отстъпват място на по-дълбок познавателен интерес.

Този раздел е написана за всички, които носят в себе си чист и неподправен поглед към света. За всички, които обичат заобикалящата ги жива природа - от красивите като цветя пеперуди до многовековните столетни дървета. За тези, които се интересуват изобщо от природните закони и искат да научат нещо повече за тях. Представяме само за малка част от обитателите на природата и начините да ги доближим до себе си, за да ги наблюдаваме и изучаваме. За да се грижим за тях и да им се радваме, за да ги обичаме и разбираме. Природата около нас е значително по-богата и многолика. Затова използвайте всеки възможен миг за наблюдение и изследване сред нея. Наблюденията на открито допълват и продължават започнатите опити в къщи да опознаем и разберем живия свят наоколо. Защото общуването с природата и нейните обитатели в естественото им състояние не може да бъде заменено с нищо. Ако сте го усетили и се стремите към това, вие наистина вече сте станали природолюбители.

Материалите са предназначени да започне вашия диалог с природата. Защото той е нужен на всички, за да разберат по-добре света около себе си, а може би и самите себе си.форум на пътешественика
8 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Защитени видове - За всички, които обича заобикалящата ни жива природа - информация, история, култура, забележителности в , балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в , снимки от , туризъм в България, настаняване в хотели в , България; частни квартири в България.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.