Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Несебър

п.к. 8230 тел.код 0554

Климатични елементи

Слънце, море, свеж въздух и приятен бриз... Със сигурност на човек му идват тези неща на ум, когато мисли за почивка на морето. В Несебър тези климатични елементи природата е съчетала в чуден климат за почивка.

Климатът по Южното Черноморие на България е от средиземноморски тип - дълго и топло лято с възможност за слънчеви и морски бани от май до октомври.

Тук ще се наслаждавате на повече от 8 часа слънце на ден и това прави региона на Несебър един от най-слънчевите в България. Този факт най-вероятно дава и името на съседния курорт - Слънчев бряг. Температурата на въздуха рядко преминава 30° C - средно дневната температура през юли и август е 28° C. Средната температурата на морската вода през юли и август е 23° C, като липсват големи температурни амплитуди. Лекият морски бриз в късния следобед прави въздуха още по-свеж, а нощите прохладни.

Слънчеви часове на ден
месец апр май юни юли авг сеп окт
дневно 6 8 10 11 11 8 6
Средна температура на въздуха (°С)
месец апр май юни юли авг сеп окт
дневна 15 21 26 28 29 24 20
нощна 7 12 16 18 18 15 14
Средна температура на морската вода (°С)
месец апр май юни юли авг сеп окт
в 12.00 ч. 10 15 22 24 23 21 17Милка Цветанова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България География - Климатични елементи - Несебър, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Несебър, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Несебър, снимки от Несебър, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Несебър, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.