Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Плевенска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Плевен

п.к. 5800 тел.код 064

Музеите на Плевен


Първи ден
Начален пункт от обиколката на града е авгогарата. На 300 м от тук се излиза пред музей Освобождение. Разглеждане на музея и църквата Свети Никола, построена през 1834 г. и свързана с борбата за църковна независимост.

Обиколката може да продължи с разглеждане на централния площад и най-важните административни сгради. След обяд в традиционно ресторантче, посетете Братската могила или панорамата „Плевенска епопея", този внушителен паметник, открит по случай 100 г. от освобождението на Плевен.

Втори ден
Посещение на Скобелевия парк и къщата-музей Заимови.

Обиколката завършва с отиване до парк Кайлъка. За получаване на по-пълна представа за красотите на парка се ходи до Тотлебеновия вал или поне до хижа Кайлъка.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Уикенд - Музеите на Плевен - Плевен, Плевенска област, информация, история, култура, забележителности в Плевен, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Плевен, снимки от Плевен, туризъм в Плевенска област, настаняване в хотели в Плевен, Плевенска област; частни квартири в Плевенска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.