Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Паметник на Незнайния воин

Един от пазителите пред паметника
Един от пазителите пред паметника

Адрес: ул. Париж 2

Паметникът на незнайния воин се намира до църквата “Света София” в столицата. Издигнат е в памет на българските войници, пожертвали живота си в името на отечеството. Построен е през 1981 г. Той носи патоса на Вазовата поезия и къс земя от Шипка и Стара Загора, местата къдетото са се водили едни от най-жестоките боеве през Руско-турската Освободителна война (1877–1878 г.).

Близо до паметника, зад църквата, се намира гробът на Иван Вазов. По негово желание, той е погребан на място, където хората обичат да прекарват свободното си време. Камък от планината Витоша показва гроба на великия български писател.Емил Агура

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Паметници - Паметник на Незнайния воин - София, София град, информация, история, култура, забележителности в София, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в София, снимки от София, туризъм в София град, настаняване в хотели в София, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.