Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Великотърновска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Атрактивна почивка

Елена е център на детски ученически лагери, ваканции и зелени училища. Организират се курсове за планински водачи и планински спасители. Всички деца вземат участие в изграждането и маркирането на екопътеки, в построяването на дървени мостчета и въжени линии. Организират се походи и екскурзии в планината, на които децата се обучават как да берат билки и диворастящи гъби. Походи с велосипеди и колокросове също са част от атракциите.

Любителите на пешеходния туризъм ще бъдат приятно изненадани от многобройните живописни туристически маршрути и екопътеки в Еленския Балкан.

За любителите на силни усещания се предлага възможност за скално катерене на открито или в зала.

Всички любители на риболова ще могат да се насладят на възможността да ловят риба в кристално чистите реки и язовир Йовковци, в района на селата Мийковци, Хъневци, Балуци и Вълчовци. Туристите могат да останат да нощуват в палатка на брега на реката, където са изградени специални места за къмпинг с барбекю.

Може да погледате как се приготвя агне – чеверме, преди да опитате прекрасния му вкус. За почитателите на ски туризма на връх Чумерна са изградени ски-писти с удобни ски-влекове.Любомир Белов

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Атрактивна почивка - Елена, Великотърновска област, информация, история, култура, забележителности в Елена, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Елена, снимки от Елена, туризъм в Великотърновска област, настаняване в хотели в Елена, Великотърновска област; частни квартири в Великотърновска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.