Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Една различна ваканция

Толкова е лесно да стигнеш тук!

Каквото и да търсите за Вашата различна ваканция, дали две седмици на някой от плажовете на южното ни черноморие или уикенд всред прохладна вековна гора - това е Странджа.

Удоволствието от посещението в Природен парк Странджа се увеличава многократно от възможността да се наблюдават различни растения и животни с помощта на специалицирани водачи. Ако търсите екзотични и уникални представители на флората и фауната, тук има какво да видите.

Разпънете палатка на някое от прекрасните и удобни места за бивакуване. Няколко дни сред девствените гори и край бистри реки са достатъчни, за да се почувствате дете на природата.

Множеството указателни табели, информационни пунктове и табла, ясно обозначените маршрути за пешеходен туризъм ще насочат вашето внимание към интересни за посещение обекти. Можете да се потопите в древната Тракийска култура, да откриете прелестите на планината или просто да излезете из хълмистите й склонове, за да видите едни от най-изумителните пейзажи в България.

Всъщност Странджа е земя на църкви и параклиси. Тук витае една мистична духовност, която впечатлява повече и от красивата природа и зрелищните пейзажи.

Има нещо специално в Странджа, което разпалва въображението и стопля душата. Това са архаичните фолклорни обичаи и традиции, оцелели от езическата древност и съхранени с любов от хората навсякъде из планината.

Едно е сигурно - докато сте при нас, не можете да избегнете искреното гостоприемство на приветливите селски къщи. В съхранения им свят още витае духът на патриархалното възрожденско семейство. Докоснете се до магичната им привлекателност и любезен уют и ще се убедите, че романтичните преживявания са възможни и днес. Изключете всички поводи за притеснение от непознатата среда и бъдете уверени, че сте попаднали на точното място и сте добре дошли. Почувствайте топлотата и гостоприемството на странджанци и запазете в сърцата си частица от добротата и сърдечността им.

Вижте как грижовни ръце разпалват огъня и приготвят вкусни странджански гозби. Какъв по-добър начин за отмора след изпълнения с приятни емоции ден сред природата.

Странджа - тя е слънце, море, гора, цветя и треви, бистри реки, птици и дивеч - живот. Роден дом на хора, които пазят в кръвта си частица от нестинарския огън.

Нежно разстлала пъстро-зелени уханни килими Странджа ви очаква. Гостоприемно разтворила слънчеви обятия, щедро разляла сребристи потоци, планината ще ви дари мигове прозрение, наслада от простите земни наслади, от природата радост!Катя Иванова ПП "Странджа" <strandja_park@abv.bg>
Китното селце Бродилово е сгушено в долината на река Велека

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Една различна ваканция - Странджа, Планини, информация, история, култура, забележителности в Странджа, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Странджа, снимки от Странджа, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Странджа, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.