Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Влас - царството на семейния туризъм

Влас дочака своя триумф. За няколкото години селото, създадено от бежанци и сиромаси, се прости с имиджа си на курорт за простолюдието и се превръща в едно от най-скъпите и бързо развиващи се места в Южното Черноморие.

Печелившата карта на Влас се оказа точно селският му корен.

Тук все още къщите носят топлия си уют, алуминият и бетонът не са прогонили изцяло чамовата и дъбовата дограма, а в дворовете клонести дървета, хвърлят дебела сянка. От високото, където е приседнал Влас, като на длан се вижда Слънчев бряг и целият залив чак до Бургас. Въздухът е свеж и прохладен. Точно тези фактори, които години наред никой не забелязваше, изведнъж привлякоха хората с парите, които превърнаха селцето в огромна строителна площадка. За няколко години то порасна няколко пъти. Нароиха се хотели, заведения, атракциони и планове за много лета напред.

Днес във Влас има място за всеки, който иска да летува. По-пестеливите могат да намерят непретенциозни квартири на атрактивно ниска цена. В по-големите и красиви хотели с по три и повече звезди се предлагат всички луксове на сравнително ниска цена.

В последните юнски дни, привлечени от ниските цени, прохладата, тишината и спокойствието на курорта, тук почиват възрастни англичани, поляци, германци. Настъпи ли юли, господари на Влас стават семейните гости. Естествено тук е скучно, няма ги шумните дискотеки, атракциите и фойерверките на големите комплекси, но много българи с деца търсят точно това.

Под 2500 души живеят постоянно във Влас. През лятото селцето става поне пет пъти по-голямо. Перспективата е то да расте още повече. Все още земята тук е от най-евтините по Южното черноморие, но колко ще е утре - никой не може да предположи. Фактите показват, че който може, бърза да купи, уверен, че ще спечели. Голяма част от околните ниви вече са влезли в регулацията на селото. По височините над залива усилено се строят еднофамилни къщи и масивни сгради с апартаменти. Купувачите идват далеч преди да е завършило строителството. Те са готови да платят сравнително евтино за квадратен метър жилищна площ и независимо дали са българи или чужденци, са еднакво доволни, че могат да имат имот във Влас.Исак Гозес
До няколко години тези овощни градини ще бъдат изместени от семейни хотели

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Морски - Влас - царството на семейния туризъм - Свети Влас, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Свети Влас, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Свети Влас, снимки от Свети Влас, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Свети Влас, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.