Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Звън на чаши и чанове

Мелнишки пирамиди, възрожденска архитектура и руйно вино. Това очаква всеки гост на най-малкото родно градче, закътано в полите на Пирин. В последните години Мелник е сред най-предпочитаните места за отдих у нас. През лятото тук гостуват повече чужденци, докато нашенците предпочитат морето.

Напливът на гости отдавна е превърнал почти всяка къща в своеобразен хотел. В тях стопаните предлагат нощувка срещу скромна сума и в битката за туристи се надпреварват да канят клиенти с най-оригинални табели по оградите на дворовете и входовете на домовете си. Някъде ще прочетете "Стаи за нощувка", другаде "Помещения за отдих", на трето място "Легла за спане", а на четвърто - "Удобни кревати за двама". Въпрос на маркетинг.

Градът е конкурентен на големите курорти, защото в последно време тук бяха вдигнати няколко луксозни хотела. Стаите в бившата собственост на Балкантурист - хотелите Мелник, Деспот Слав и Болярка, разполагат с телевизор, минибар и телефон. В всеки от комплексите има ресторант и лоби бар.

Хотел Мелник е с най-много легла - 60, разположени в 20 двойни стаи, 4 единични, 2 обикновени апартамента и 1 президентски. В цената на двойната стая е включена и закуска.

В хотел Болярка стаите са 17, а луксозните апартаменти - 5. Гостите могат да ползват и уредите във фитнес залата, както изградената тук сауна. Тук клиентите безплатно дегустират прочутото мелнишко вино. Те си плащат за другите услуги, а персоналът прави всичко по силите си да не ги разочарова, наблягайки на неповторимата местна кухня. Ресторантът е в зелена градина, не липсва и барбекю.

В хотел Деспот Слав на разположение на туристите са 10 двойни и тройни стаи, 3 апартамента плюс един луксозен, като нощувките са с включена закуска.

За децата навсякъде се правят големи отстъпки, както в цената на нощувките, така и в сумите за храна. За малчуганите до 6 години настаняването е безплатно, а за тези до 12 г. парите са наполовина.

За туристите, които искат да посетят храма на Ванга в Рупите или Роженския манастир, собствениците на хотелите осигуряват транспорт.

За уютния отдих в Мелник обаче огромен принос имат над 20-те механи в градчето. Цените в кръчмите са народни. Няма никакво увеличение независимо от сезона.Владимир Симеонов
Всяка къща в живописното градче е превърната в хотел

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Звън на чаши и чанове - Мелник, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Мелник, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Мелник, снимки от Мелник, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Мелник, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.