Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Каза ми да възстановя държавните църкви

Няколко месеца преди да почине баба Ванга, Петко Колев, сега председател на фондация Тангра, ми каза, че петричката врачка много искала да ме види. Аз направо се изсмях - от къде ще ме познава? Пък и би трябвало, като е врачка, да знае, че изобщо не вярвам в паранормални явления. Но Петко Колев продължи да ми звъни и да настоява, защото баба Ванга упорито настоявала да се срещнем. Накрая се съгласих да ме заведат в Рупите.

Баба Ванга ме прие и направо ми каза: "Ти си определен да оправиш държавните църкви на България" - така се изрази тя. Оказа се, че за нея държавни църкви са тези, строени от царете - Голяма базилика в Преслав, Свети Пантелеймон в Охрид и Свети 40 мъченици във Велико Търново. Аз пак останах недоверчив - в крайна сметка това е работа на НИПК, а не моя.

И изведнъж всичко взе да си идва на мястото. Първо бях повикан в Охрид от моя колега Паско Кузманов, за да възстанови Свети Пантелеймон. След това покрай изборите през 2001 г направихме едно сдружение в Шумен, където бях кандидат за депутат за възстановяване на Голямата базилика във Велики Преслав. И като капак на всичко през 2004 г. ме включиха като член на борда на сдружението за възстановяването на Свети 40 мъченици.

Иди, че не вярвай...Божидар Димитров, Директор на НИМ

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Кратка - Каза ми да възстановя държавните църкви - Рупите, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Рупите, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Рупите, снимки от Рупите, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Рупите, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.