Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Търговишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Римски мост

Римският мост се намира на 12 км югозападно от Омуртаг и на 60 км. югозападно от Търговище, между селата Виданово и Голямо Доляне, близо до Стара река. Независимо от името си, мостът не съществува от римски времена. Той е построен през XVI–XVII век. Дълъг е 60 метра, широк 4 метра и висок 10 метра.

Чешмата Гърбатата се намира на около 50 метра от вече споменатата Стара река, на около 75 км. югозападно от Търговище и на около 25 км. западно от Антоново. Тя представлява естествен варовиков камък, висока е 4 метра и има формата на арка.Снежина Славчева
Римският мост се намира на час път с кола от Търговище

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Архитектурни - Римски мост - Омуртаг, Търговишка област, информация, история, култура, забележителности в Омуртаг, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Омуртаг, снимки от Омуртаг, туризъм в Търговишка област, настаняване в хотели в Омуртаг, Търговишка област; частни квартири в Търговишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.