Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Планината на траките

Добре дошли в сърцето на Странджа!

Поемете ли към югоизточната част на България и от Бургас в посока Малко Търново, Вие скоро попадате в ласкавите прегръдки на широкоразстланата планинска верига на Странджа планина. Не спирайте насред път, а продължавайте да се наслаждавате на това истинско море от гора и зеленина, където, “трите могъщества – море, слънце и планина, имат своето хармонично присъствие”, за да получите, както някогашните древни траки живяли по тези места, радостта от живота.

Открийте Странджа, както мнозина преди вас са я откривали, но не като пустиня и необетована земя, а като оазис на блаженство и епикурейско наслаждение от живота. Открийте я като примамлива посока, подобна на “Одисеевата Итака”.

Виртуалната разходка из нейните дебри трудно би се сравнила с усещането от истинското общуване с природата и хората й. Съберете впечатления, потърсете нужната информация и се отдайте на изкушението да изживеете няколко прекрасни дни в царствената зелена планина. С раница на гърба, с кола, влак или автобус елате тук, за да откриете една нова гледна точка към дивата природа, нова възможност да отворите сетивата си за прекрасната българска природа и се потопите в древната тракийска култура.

Ако все пак това е трудно или неизпълнимо, включете компютъра си и заповядайте на поредното виртуално пътешествие в община Малко Търново.

На добър час!Иван Иванов - кмет на община Малко Търново

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Планината на траките - Странджа, Планини, информация, история, култура, забележителности в Странджа, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Странджа, снимки от Странджа, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Странджа, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.