Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Хасковска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Паметник на Капитан Петко войвода

Капитан Петко (1844-1900 г.) е бил известен войвода в Хасковския район. Той е водел дружина въоръжени мъже, които са защитавали българското население от злоупотребите на турците и са се криели и живели по горите. След Освобождението неговия отряд остава да охранява този район, защото според Берлинския конгрес земите на юг от Стара планина остават зависими от Турция до Съединението на България.

Паметникът на Капитан Петко войвода е готов през 1963 г. Негов автор е з.х. Стою Тодоров.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Паметници - Паметник на Капитан Петко войвода - Хасково, Хасковска област, информация, история, култура, забележителности в Хасково, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Хасково, снимки от Хасково, туризъм в Хасковска област, настаняване в хотели в Хасково, Хасковска област; частни квартири в Хасковска област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.