Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Великотърновска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Бреговете и равнината на Дунава


На кого ли не му е хрумвало да обиколи с кола, колело, мотор, влак или пешком разни части на България. Такова пътуване винаги е свързано с най-противоречиви емоции, особено ако решиш да стигнеш от видин до Силистра все покрай Дунава, а после свърнеш пак на юг, югозапад и запад и поскиташ из селата и градчетата на голямата плодородна равнина, южно и северно от Балкана. Крайният резултат зависи от предварителната нагласа.

По тези части на страната ни можеш да се сблъскаш с неочаквано подредени и чисти села, в които, при късмет или добри познанства да, опиташ домашни баници със забравени вкусове или прясно месо, приготвено с чудни подправки. Можеш да потънеш в странната атмосфера на аристократични спомени от някогашното величие на Русе, а после да попаднеш в безличната ранно-демократична мизерия на някои градчета като Попово, Стражица или Полски тръмбеш.

Резултатът от едно пътешествие наистина зависи до голяма степен от предварителната нагласа. Но всяко местенце на Дунавската равнина и по речното крайбрежие е интересно и заслужава да се види и усети.Ралица Савова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Бреговете и равнината на Дунава - Стражица, Великотърновска област, информация, история, култура, забележителности в Стражица, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Стражица, снимки от Стражица, туризъм в Великотърновска област, настаняване в хотели в Стражица, Великотърновска област; частни квартири в Великотърновска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.