Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Разградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Туризъм и спорт


На територията на общината и областта са разположени атрактивни културни и природни обекти, които са предпоставка за развитието на туризма, който е един от приоритетите в стратегическото планиране на общината.

Ловният резерват Воден (на 20 км.), с уникалната си природа, ежегодно привлича стотици привърженици на ловния туризъм от страната и чужбина.

Богатият горски фонд, наличието на язовир, туристически хижи и маршрути са добър потенциал за развитието на зоната за отдих Пчелина като комплексен туристически център. В процес на разработка от специалисти на общината и от гр. Кетъринг, САЩ е концепция за развитието на Пчелина, която ще даде възможност за привличане на инвестиции в този отрасъл. В близост до зоната за отдих Пчелина се изгражда голфигрище, което ще стане притегателен център за любителите на този спорт.

Археологическият резерват Абритус, Етнографските комплекси в Разград, с. Побит камък и с. Топчий, както и тракийската Свещарска гробница, отстояща на 40 км. от Разград, превръщат Разград в атрактивна туристическа дестинация.Пламена Стоянова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Справочник - Туризъм и спорт - Разград, Разградска област, информация, история, култура, забележителности в Разград, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Разград, снимки от Разград, туризъм в Разградска област, настаняване в хотели в Разград, Разградска област; частни квартири в Разградска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.