Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Парапланеристки маршрути - с. Тополица, Община Айтос

Склонът до с. Тополица е част от старопланинската верига и предлага две места за излитане. Югозападният старт е с денивелация 350 м и предоставя отлични възможности за термично и склоново реене. Както се вижда на снимката, стартът е голям и чист, което позволява едновременно да излетят няколко парапланеристи.

Ако тръгнете по черния път (виж снимката) на изток, ще стигнете и до източния старт. Там също имате възможност да пореете както на склон, така и в термика. До стартовете се стига като тръгнете по пътя Бургас - София и веднага след Айтос се отбивате по пътя за село Тополица, което е само на 12 км от Айтос. От там поемате по асфалтирания път за хижа Здравец и почивната станция на ЛукОйл. Югозападният старт се намира на 100 м от пътя.

Повече информация на страницата на клуб по парапланеризъм SkyNomad - Bourgas.Красимир Цонев, снимка автора <krasimir_tzonev@hotmail.com>
Както се вижда на снимката, стартът е голям и чист, което позволява едновременно да излетят няколко парапланеристи

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екстремен - Парапланеристки маршрути - с. Тополица, Община Айтос - Айтос, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Айтос, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Айтос, снимки от Айтос, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Айтос, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.