Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Великотърновска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Историческа местност Паметниците

С това название е известна местността Текир дере, намираща се на 5 км. източно от град Свищов. На това място е извършен десантът на руските войски в нощта на 26 срещу 27 юни 1877 г. От тук започва техния освободителен поход. Местността е превърната в парк на Освободителите.

Други исторически паметници и забележителности, които могат да бъдат посетени от туристи са храмът Св. Димитър от края на XV и началото на XVI век, манастирът Св. Св. Петър и Павел от 1644 г., кулата на градския часовник, построена през 1763 г., средновековната крепост Калето, къщата-музей Алеко Константинов и много други.Стефан Димитров
В историческата местност Текир дере е извършен десантът на руските войски, в нощта на 26 срещу 27 юни 1877 г.

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Паметници - Историческа местност Паметниците - Свищов, Великотърновска област, информация, история, култура, забележителности в Свищов, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Свищов, снимки от Свищов, туризъм в Великотърновска област, настаняване в хотели в Свищов, Великотърновска област; частни квартири в Великотърновска област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.