Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Винаги има място за вас!

Ски условията в Банско са отлични, а пистите се поддържат в отлично състояние
Ски условията в Банско са отлични, а пистите се поддържат в отлично състояние

Известен като портата към величествената Пирин планина Банско е един от най-атрактивните и очарователни ски-курорти.

Специфичната възрожденска атмосфера, богатото културно-историческо наследство, съхраненият фолклор и занаяти, оригиналната кухня - всичко това, в съчетание с приказнокрасивата природа на Пирин и топлите минерални извори на съседно Добринище, превръщат Банско в уникален туристически център през цялата година. Алпиийският тип на планината предразполага за развитието на ски и спорт туризъм. Пистите на курорта предлагат добри условия за всички скиори - от начинаещи до професионалисти.

За съжаление Банско не е най-красивия български зимен ски курорт. В последните години курортът привлече значими чуждестранни инвестиции, които позволиха чувствително разширяване на инфраструктурата и свързаните с почивната дейност услуги.

Банско се намира в югозападна България и е само на 160 километра от София, в полите на една от най-красивите български планини - Пирин, която е национален резерват, включен в списъка на световното природно богатство. Банско предлага интересна комбинация от великолепната природа на Пирин, прекрасните условия за ски спортове и атмосферата на древен български град.

Ски условията в Банско са отлични. Пирин е планина от алпийски тип, с три върха, надминаващи 2 900 м. Курортът разполага с писти за всички скиори - от начинаещи до професионалисти. Пистите се поддържат в отлично състояние. Градът привлича посетители със своите 120 културни паметника, къщи музеи и заведения за отдих и развлечения.

Заобиколен от Пирин, Рила и Родопите, Банско е планински курорт с кратко лято и дълга зима. Средната температура през януари, най-студения месец в годината е -1.9° С. Снеговалежите са изобилни, осигуряващи постоянна снежна покривка с дебелина до 2 м.

Ски сезонът по склоновете на Пирин започва в средата на декември и продължава до средата на април. Но Банско не е само зимен курорт. През лятото градът и околностите предлагат отлични условия за туризъм, конен спорт, риболов и много други летни занимания.

Банско е целогодишен курорт, на който цялото семейство може да се наслади.


Заобиколен от Пирин, Рила и Родопите, Банско е планински курорт с кратко лято и дълга зима

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Винаги има място за вас! - Банско, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Банско, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Банско, снимки от Банско, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Банско, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.