Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Приказна тишина

Село Стоевци е закътано в дебрите на стария Балкан
Село Стоевци е закътано в дебрите на стария Балкан

Търсите място, където пълноценно да си починете, където да забравите за всички грижи, които са Ви налегнали. Търсите място, където попадайки да се отърсите от стреса и задъхващото темпо на съвременното ежедневие. Несъмнено имате нужда да откриете място, което да Ви накара да се чувствате различно, ако искате дори и странно, място което да Ви накара да се заслушате в тишината  и да чуете нейната приказка. Е, щом търсите точно това, явно сте попаднали на точното място.

Свежестта на пролетта, прохладата на лятото, приказните багри на есента, пухкавата снежна завивка на зимата, множество природни, културни и исторически забележителности - всичко това Ви очаква в тревненското село Стоевци.

Закътано в дебрите на стария Балкан, на 7 км. от град Трявна се намира село Стоевци, квартал на гр. Плачковци. Спретнатите кокетни балканджийски къщички ще Ви посрещнат с отворени порти, ще Ви обгърнат с топлината на домашния уют и спокойствие. Гледката, която се открива над селото, би ви накарала с часове да се наслаждавате на заобикалящата Ви природа, заслушани в ромона на забързаните речни води.

Планински въздух, много зеленина, вековни гори, бистри води - това е всичко, от което се нуждаете за да се почувствате наистина отпочинали и заредени с нови сили. Излетите и разходките по определени туристически маршрути биха разнообразили приятно Вашето гостуване в китното селце Стоевци.

Имате възможност да посетите природен парк Българка, Дряновски манастир, пещера Змеева дупка, параклисите на върховете Кръстец (с. Кръстец) и Бързовец (с. Бързовец), Етнографския музей на открито Етъра гр. Габрово, с. Боженци, старата част на гр. Трявна, със своите около 140 паметника на възрожденската архитектура, престолния гр. Търново и др.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Приказна тишина - Стоевци, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Стоевци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Стоевци, снимки от Стоевци, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Стоевци, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.