Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Българските традиции

В 15 вековната си история България е преминала през редица трудности и е претърпяла, както възходи, така и падения и днес това е една стабилизирана и просперираща държава, горда членка на Европейския съюз, а туризмът е в своя ренесанс.

България ще ви очарова с голямото си разнообразие. Добре известна като очарователна и живописна страна, тя ще ви порази със своите слънчеви брегове, чисти и нежни плажове, тихи заливи и романтични пещери. Ще бъдете омагьосани от девствените планини, кристално чисти езера и сенчести гори, изпълнени с характерен аромат.

Българските традиции могат да се почувстват в типичния народен дух, във вечния живот на занаятите и особено силно в изискания вкус на българската кухня и деликатния аромат на българските вина. Няма човек, който да не признае уникалните български сирена, киселото мляко, родните гозби и напитки.

Разположена на кръстопът между Изтока и Запада, България винаги е била интересна и привлекателна комбинация между ориенталския дух и европейската култура. Това, което прави страната още по-атрактивна туристическа дестинация, е приятният климат  с ясно изразени четири сезона, и най-вече сухото и топло лято. В радиус от 200 км можете да се насладите на прекрасното Черно море, на впечатляващите планински върхове, на девствените реки и езера или пък на модерните и разрастващи се градове.

Днес ще бъде грях да не опитате от този плод на удоволствията.форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културен - Българските традиции - Българово, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Българово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Българово, снимки от Българово, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Българово, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.