Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Колоездене от Витоша до Люлин планина

Този маршрут трае около 3 часа, дължината е малко над 20 км и трудността му е средна. Започва от последната спирка на трамвай 5, откъдето трябва да се изкачите до ул. Панорамен път и да поемете в посока Бояна. След като до стигнете до беловодския път, хващате го и стигате до Тихия кът.

От Тихия кът към Владая поемате по пътеката Св. Иван Рилски, чието начало е точно до автобусната спирка при Тихия кът. Пътеката е доста приятен етап от маршрута и към края си през два моста ще ви изведе до друга пътека – Златните мостове – Владая. Хванете я и скоро ще стигнете до Владая. Оттук трябва с питане да стигнете до главната улица и да намерите начин да минете под шосето София – Перник през подлеза.

След като минете през подлеза, започвате изкачване по стръмен асфалтов път вече в Люлин планина. Скоро пътят се превръща в пътека и само нея трябва да следвате, за да стигнете до Бонсови поляни. Пътеката е маркирана, така че е трудно да се изгубите. От Бонсови поляни поемате към Княжево, като заобикаляте горнобанското танково поделение.

Маршрутът е приятен, по пътя не губите връзка с цивилизацията, но все пак е добре да се подготвите с вода и храна.Ванина Паскалева, снимка автора

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екстремен - Колоездене от Витоша до Люлин планина - Витоша, Планини, информация, история, култура, забележителности в Витоша, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Витоша, снимки от Витоша, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Витоша, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.