Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Старозагорска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Райони за културен туризъм

Велика София включва столицата, като град - домакин на артистични прояви, фестивали и изложения и с богато културно наследство. На запад районът обхваща територията до границите със Сърбия и Македония.

Долината на царете между Стара планина и Средна гора, където има много значими паметници от тракийско време. Нуждае се от добро експониране на историческото и етнографското наследство, както и от съвременна инфраструктура и реклама.

Възрожденският град е районът на Велико Търново, Габрово, Шипка, който може да привлича главно български туристи. Идеята е да се развият музеите, да се правят повече изложби, целта - туристите да правят по-дълги престои.

По бреговете на Дунава - замисълът е да се използва голямата европейска река, около която да се организират събития с международно значения. Целта е посетителите да имат стимул да обикалят и градовете наоколо или да отсядат за почивка. Плевен и Русе са културните и административните центрове на района.

Каменно сърце - името е избрано за Сливен и Стара Загора, а се залага на възможностите, които предлагат минералните извори. И тук се очакват главно български туристи.

Старите столици - целта е Плиска, Преслав, Мадарският конник, който да се превърне в своеобразен център и Шумен да привличат повече туристи и за по-дълго време.

По бреговете на Черно море - идеята е да се разнообрази туристическият пазар и да се насърчават летовниците по морето да пътуват и из вътрешността на страната.

В Странджа планина с голям потенциал е екологичният туризъм. Организирането на интересно събитие би могло да привлича посетители.

Мечът и кръстът или археологическият комплекс Перперикон, който може да се превърне в център за културен и балнеологичен туризъм.

Пловдив и Римската империя - център тук е Пловдив, като предложението е да се увеличат изложбите и събитията, които да са интересни за повече чуждестранни туристи.

Портата на Родопите - акцентът тук е върху зимния туризъм заради курорта Пампорово, но центърът е Смолян и целта е да се представят спецификите на района.

Големите планини - лидери в зимния туризъм остават курортите Боровец и Банско, но те могат да се използват и през другите сезони. Това може да стане с организиране на специални събития.

Вкаменената гора включва Белоградчишките скали и е между Враца и Видин. Засега районът е с локално туристическо значение, но би могъл да привлече повече посетители при по-добра инфраструктура.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културен - Райони за културен туризъм - Казанлък, Старозагорска област, информация, история, култура, забележителности в Казанлък, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Казанлък, снимки от Казанлък, туризъм в Старозагорска област, настаняване в хотели в Казанлък, Старозагорска област; частни квартири в Старозагорска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.