Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Познавателен и алтернативен туризъм


Туризмът е отрасъл със сериозни традиции и природно-климатични предпоставки в общината, ето защо, той, в съответствие с визията за перспективното развитие на общината, e предмет на специално, преференциално третиране и подпомагане от страна на местната власт. Туризмът, балнеолечението и курортното дело се развиват от 23 почивни станции и санаториуми, 20 хотела и над 115 частни квартири с общ капацитет около 1800 легла, 140 заведения за обществено хранене и развлечения.

В по-малките населени места се предлага високо ценения от чуждестранните посетители алтернативен туризъм.

Навсякаде на територията на общината може да се закупи екологично чиста земеделска продукция, особено що се отнася до хранителните стоки от местни суровини - млечни и месни продукти, горски продукти (гъби, дивечово месо, билки, горски плодове).форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Познавателен и алтернативен туризъм - Велинград, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Велинград, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Велинград, снимки от Велинград, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Велинград, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.