Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

По пътя на Ботев

Врачански Балкан
Врачански Балкан

Първи ден
Пътуване до Враца. По пътя - посещение на Искърския пролом, Лакатнишките скали. Разглеждане на Черепишкия манастир и информационния център на Природен парк "Врачански Балкан" в него. Пристигане във Враца. Обяд. Обиколка на града с разглеждане на паметника на Христо Ботев, старата бойна кула, възрожденския квартал и църквите. Посещение на Историческия музей и музея на възраждането, разглеждане на Посетителския център на Природния парк в Туристическия дом. Посещение на водопада Скакля и нощувка в село Паволче.

Втори ден
Сутринта - посещение на паметника на Ботевата чета на връх Околчица. Отпътуване за прохода Вратцата и село Згориград. Преход по Врачанската екопътека от село Згориград до водопада. Обяд. Посещение на пещерата "Леденика". Слизане пеша до Вратцата. Отпътуване.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Уикенд - По пътя на Ботев - Балкан, Планини, информация, история, култура, забележителности в Балкан, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Балкан, снимки от Балкан, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Балкан, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.