Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

В царството на Орфей

Орфеевите скали
Орфеевите скали
Първи ден
Пътуване до Пампорово. По пътя спиране в Наречевски бани. Разглеждане на Музея на пещерите в град Чепеларе - единствения на Балканския полуостров подобен музей.
Изкачване на връх Снежанка с лифта. Разходка до Орфеевите скали.
Трансфер до Широка лъка (15 км), разглеждане на града. Обяд в ресторант Воденицата.
Трансфер до Триградското ждрело (35 км). Разглеждане на ждрелото, посещение на пещерата Дяволското гърло, която според изследователите е послужила за прототип на легендата за слизането в подземното царство. Дегустация на мурсалски чай.
Вечеря и нощувка в хотел Силивряк.

Втори ден
Посещение на Харамийската пещера (по избор) с алпийска екипировка и много емоции. Посещение на Буйновското ждрело и Ягодинската пещера. Разглеждане на Музея на неолитния бит край Ягодинската пещера. Разходка в околностите на село Ягодина - до Чала и Дяволския мост. Обяд в ресторант Орфей в подножието на резервата Кастракли. Отпътуване за Пловдив през Девин и язовир Антонивановци.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Уикенд - В царството на Орфей - Пампорово, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Пампорово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Пампорово, снимки от Пампорово, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Пампорово, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.