Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Перлата на българския планински туризъм

Невероятната природа на Родопа
Невероятната природа на Родопа

Въпреки, че е популярен най-вече като зимен курорт, Пампорово е предпочитано място за отдих и през лятото. Естествено този факт има и своето логично обяснение. Причините курорта да е желан за почивка и през лятото са много. Една от тях е температурата на въздуха през летните дни. Средната и стойност през лятото е 22º С. Това е идеалната температура, а като прибавим към това чистия и свеж въздух и невероятната природа, ще останем наистина удоволетворени от условията в курорта. През лятото на пълен капацитет работят всички хотели, заведения и съоръжения в курорта. Пампорово предлага и доста летни атракции.

Благоприятното разположение на курорта предлага лесен и удобен достъп на туристите почиващи в него до много атрактивни за посещения места в България. Едно от тях е град Пловдив. Това е втория по големина град в България с население над 360 хил. души. Град с богато историческо минало, което го прави доста атрактивен за туристите. Несъмнено най-голямата атракция на Пловдив е Старинния град. На територията на града се намират много исторически и научни музеи.

Още по-близо до Пампорово, на 5 мин. път с кола се намира друг хубав български град - Смолян. Също богат на атракции, интересни места за посещения и музеи.

Но ако градската обстановка ви е омръзнала и сте дошли в Пампорово именно за да се отървете от нея, не си мислете, че няма да има какво да правите. Съвсем близо до Пампорово се намира село Широка Лъка, представляващо уникален архитектурен, етнографски  и фолклорен музей.

Друга голяма атракци близо до Пампорово е Бачковския манастир, вторият по големина и значение манастир в България след Рилския. Непосредствено до манастира се намират и Нареченските бани. Със своите минерални плажове и лековита вода, те са доста атрактивни и превликателни за туристите.

Ако пък не ви се разхожда никъде, а ви се стои в Пампорово и си падате малко чревоугодници, несъмнено трябва да опитате от агнешките чевермета, които се предлагат в абсолютно всеки ресторант и се приготвят по древна родопска рецепта.

След всичко написано до тук се надяваме, че сме успели да ви убедим, че Пампорово не е само зимен курорт, това е място, предлагащо много възможности и атракции през всички сезони на годината и най-вече през лятото, благодарение на благоприятното му разположение.

Посетете к.к. Пампорово - "Перлата на българския планински туризъм"!форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Перлата на българския планински туризъм - Пампорово, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Пампорово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Пампорово, снимки от Пампорово, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Пампорово, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.