Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Магията на родопските села

Село Широка лъка
Село Широка лъка

Ако искате да се докоснете до духа на изминали времена, да поживеете няколко дни далеч от градската суета и суматоха, да се събуждате сутрин от звъна на хлопатари или от кукуригането на петли, приветстващи изгрева на слънцето, то идете в Широка лъка, Момчиловци, Стойките, Гела, Могилица, Буката, Езерово или някое от другите китни родопски селца, сгушени в пазвата на планината.

Родопчани ще ви посрещнат от сърце, ще ви настанят в красива селска къща, съчетала родопската атмосфера с удобствата на съвременността, ще ви нагостят с вкусни родопски ястия, ще ви попеят и посвирят, а и вас ще научат на родопска гайда да свирите и родопски хора да играете.

Избирайки почивка на село вие ще се докоснете до традициите и ежедневието на месните хора. Ще можете сами да издоите от кравата чаша, ухаещо на билки мляко, да косите дъхаво сено или да вземете първите си уроци тъкане на халища.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Планински - Магията на родопските села - Родопи, Планини, информация, история, култура, забележителности в Родопи, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Родопи, снимки от Родопи, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Родопи, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.