Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Литва 

Населено място: 

Консулско обслужване

Между България и Литва има подписана междуправителствена спогодба за безвизови пътувания на гражданите на двете страни, с право на престой до 90 дни. Спогодбата е подписана още през 1996 г.

Консулското обслужване на гражданите на двете страни е затруднено от обстоятелството, че в нито една от тях няма открито дипломатическо или консулско представителство на другата. Интересите на страните и на техните юридически и физически лица на територията на другата се защитават официално от техните акредитирани дипломатически представителства във Варшава, Полша.

При пътуване е необходимо човек да притежава задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца към датата на пътуването. Митнически изисквания позволяват вноса на предмети за лично потребление в нетърговски количества. От акцизните стоки е разрешен вносът на 1 л.твърд алкохол, 2 литра вино, 200 къса цигари, 50 пури, или 250 гр. тютюн за лула. В случай, че пътникът, възнамерява след престой в страната да изнесе остатъка от внесените парични средства, или пътува транзит, трябва да декларира сумата. Още при влизане пътникът следва да уведоми митническите служители за сумата и размера й и за желанието си да я декларира.

За наемане на работа следва човек да притежава работна виза.

Най-близкото посолство на Литва е в Гърция.Сергей Куценко


форум на пътешественика
1 мнение


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.