Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Англия 

Населено място: 

Крикет в морето

Група британски авантюристи доказват, че крикет може да се играе не само на трева, но и в морето. Мачът, който вече стана традиция, се провежда всяка година край бреговете на Саутхемптън.

Всяка година през септември, когато настъпи отливът, цяла върволица лодки, натоварени с играчи, съдии и около 200 зрители се отправят към специално място в морето, където водата се отдръпва и се очертава прекрасно игрище.

Някои от играчите нагазват до глезените във вода, а някои, от неточно подадените топки, безвъзвратно изчезват в морските води. Но основният мотив не е победата, а забавлението.

Традицията е поставена преди половин век от местен моряк на име Уфа Фокс. Той забелязал, че когато настъпи отливът, на едно място сушата се показва напълно над водата и му хрумнало, че скучният делник може да бъде разнообразен с мач по крикет сред морето.Данаил Габровски


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.