Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Гренландия 

Населено място: 

Круизи и полетиВ Гренландия няма пътища между градовете и населените места. Няма и железопътен транспорт. Придвижването става само по вода и въздух.

Летенето в Гренландия е зашеметяващо приключение. То дава шанс да се видят ледници разположени между величествени планински вериги, както и море, изпълнено с айсберги. Хеликоптери обслужват повечето от вътрешните дестинации, тъй като не всички селища разполагат с писти за самолети. Гледките са невероятни!

Круизът в гренландски води е посещение в най-големия скулптурен парк в света. Айсберги от всякакви размери и форми се виждат от всички страни. Някои са гигантски, други елегантни, но всички бавно и неизбежно се топят. Много бавно. По-големите изчезват за 3-4 години и могат да достигнат дори до Ню Йорк преди да изчезнат. Разпространението им зависи от теченията и вятъра. При плаването в Гренландия, понякога се налага корабът да се движи на зиг-заг между гигантските айсберги. Тюлените и китовете, танцуващи около кораба, са много атрактивни.Андрей Цеков, УНСС - спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.