Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Бермуди 

Населено място: 

Прекрасни плажове, отличен климат и красива природа


Бермудите са много малки по световните стандарти – архипелагът се състои от 160 малки острова, с обща територия около 55 кв.км. Те са на 934 км източно от Северна Каролина. Най-големият от островите е Грейт Бермуда или Мейн айлънд - основният остров. Първоначално е открит от испанеца Хуан де Бермюдез, като първоначалното им заселване е през 1612 като клон на Вирджинската компания. Бермудите са колонизирани през 1684.

През 1968, Бермудите получават новата си конституция, първия си министър-председател и автономия, освен по отношение на външната си политика, отбраната, и вътрешната сигурност. Бермудите все още са зависима от  Великобритания територия. Населението е около 62,000 души. Партията на белите Обединени Бермуди е на власт през последните 4 мандата, печелейки срещу опозиционната, ръководена от чернокожите Прогресивна партия на труда, въпреки че 58% от населението е чернокожо. Около 20 от островите са населени. Столицата е Хамилтън и се намира на основния остров Грейт Бермуда. По-малките острови са Самърсет, Айрлънд и Сейнт Джордж. Кораловите острови на Бермуда са разположени най-северно в света.

Основните дялове на икономиката в колонията са международните финансови услуги, по-специално застрахователните и туристическите. Прекрасните плажове, отличният климат и красивата природа правят Бермудите модерен и известен курорт през цялата година. Субтропичните плодове, продажбите на гориво на самолети и кораби и фармацевтични продукти са сред най-популярните експортни стоки, въпреки че делът им е минимален в икономика на страната като цяло. Британската кралица се представлява от губернатор, който е официалния държавен глава. Бермудите се управляват от министър-председател и има двукамарен парламент, с избираем сенат и 40-членен парламент.

Над 60% от населението на Бермудите са от африкански произход, наследници на робите, доведени през 18 век.; има и голяма част англичани. Официален език е английският. Основните религии са англиканска, римо-католическа, африканска методистка епископална.

Международното летище на Бермудите

Определено е като "Летище №1 в Северна Америка" – според световно проучване на летищата с над 25 милиона пътници годишно, според анкетираните пътници - предимно американци, по проучване на общественото мнение от името на правителството на Бермудите, собственик на летището. Повече от 400 души работят на летището. Няма пътнически ръкави и вероятно няма да има до 2013 г.. Пътниците се придвижват пеш от и до самолетите при всякакви климатични условия. Когато вали, те са мокри. Бягащите пътеки на открито не са практично предложение, особено за летището в Бермудите при соления и влажен въздух в близост до океана, нито като цена, нито като разходи за поддръжка. Мобилните стълби не са дали резултат през периода 1995-96 г. Терминалът разполага с паркинг места за 8 самолета и единственото летище в Бермудите. Сградата е двуетажна. Тя е изградена от бермудски варовик, бетонови блокчета, бетон и дърво. Горният етаж е с площ от 65,300 кв.фута, а приземния -172,500. Карго терминалът е разположен на 25,850.Андрей Цеков, УНСС - спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.