Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Суринам 

Прекрасна дива природа


Най-сухият и благоприятен за посещение на страната период е от началото на февруари до края на април и от средата на август до началото на декември.

Парамарибо
Любопитен хибрид от северната европейска цивилизация и тропическа Америка. Внушителните тухлени колониални сгради се редуват с тревни площи и дървени сгради. Джамии и синагоги са едни до други.

Националният парк Браунсберг е обширна област на тропическа гора, един от най-големите в света "диви" масиви на вечнозелена тропическа гора.

В миналото Суринам се е славил със своята система от национални паркове и резервати, много от които, въпреки многобройните социални и политически проблеми през последните години, са се съхранили и в наши дни.

Атлантическото крайбрежие на страната е цяла редица от прекрасни плажове, които поради слабо развитата инфраструктура за обслужване, не се използват през по-голямата част от годината.

Туристическата инфраструктура е слаборазвита и си развива недостатъчно интензивно.Теодора Петкова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.