Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Уругвай 

Чаровни колониални градове...


Покрай океанското крайбрежие се простират редица луксозни курорти, най-известен от които е Пунта дел Есте, най-модерният и скъп курорт на страната, място за провеждане на международни фестивали и срещи на високо ниво.

С популярност се ползва и столицата на страната - Монтевидео - голям банков и финансов център, разположен на северния бряг на обширния естуар на Рио де ла Плата, много разнообразен по своя облик град. Ултрамодерните сгради се намират в близост до паркове и красиви мостове, съединяващи бреговете на великата река.

Интересни са и термалните извори, добре застроеното океанско крайбрежие, градовете Периаполис и Колония. В страната има около 10 национални парка: Кабо Полоню, Санта Тереса и др.

Туризмът генерира над 300 милиона щатски долара приходи, главно за сметка на туристическия поток от Аржентина.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.