Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Холандия 

Населено място: 

Пъстра мозайка

Ще запомните града с изобилие от канали и... велосипеди
Ще запомните града с изобилие от канали и... велосипеди

Амстердам е една от най-популярните европейски дестинации и предлага голямо разнообразие от туристически атракции, сред които богатото културно наследство, включващо световноизвестните музейни експозиции на творби на Рембранд и Ван Гог, къщите със заострени покриви от XVII и XVIII век, които очертават завоите на прочутите канали, къщата, където Ане Франк се е крила по време на Втората Световна война, както и окиченият с позорна слава квартал на червените фенери. В центъра на града има множество офиси за туристическа информация, които предоставят най-актуалната информация за забавленията, музеите, фестивалите, амстердамските забележителности и настаняването на туристите.

Площта на Амстердам не е голяма, а и фактът, че е разположен на идеално равна територия, прави обиколките му пеша нещо достъпно и приятно. Посетителите на този дружелюбен холандски град ще открият множество хотели с категория от една до пет звезди, включително от най-известните хотелски вериги. Има и много частни къщи за гости, които се наричат pension.

Сърцето на стария град е изпъстрено с канали, пресечени с тесни, живописни улички. В Амстердам има изобилие от исторически забележителности, които съжителстват с множество галерии с модерно изкуство и улични пазари.

Амстердам е космополитен град, нареждащ се по важност като туристически център в Европа след Париж, Лондон и Рим. Всяка година градът се посещава от близо 2 млн. чужденци и още толкова холандци. Въпреки че по-голямата част от тях идват заради архитектурната красота на града, музеите и галериите, градът е също важен център за бизнес конференции и конгреси. Тук се намират централите на едни от най-големите банки и застрахователни компании.

Често Амстердам е наричан град на скъпоценните камъни. Тук диамантената индустрия процъфтява от 400 години насам. Хората, които обработват диамантите тук, са високо ценени по цял свят заради майсторството им и високото качество, което поддържат. Често в работилниците за полиране на диамантите се предлагат безплатни демонстрации за хората, решили да си купят обработен или необработен скъпоценен камък.

Градът е столица на Холандия, въпреки че не е седалище на правителството. Тук е фокусиран бизнесът и туризмът на страната. Особено ценна е близостта до летище Schiphol, четвъртото по големина в Европа.Ира Тодорова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.