Водопади в Анталия


Горни водопади Дюден - разположени 14 км североизточно от Анталия са уникални, защото можете да вървите зад водните каскади. На пътя за Lara Beach, 10 км на изток се намират Долни водопади Дюден, спускащи се право в морето.  Близката почивна зона предлага прекрасна гледка към водопадите, но откъм морето тя е по-впечатляваща.

Манавгат - водопадите остоян на 80 км източно от Анталия. Не са високи, но течението е много силно и водата връхлита млечно бяла върху камъните. Близо до водопадите са сенчести чайни градини, ресторанти и сувенирни магазини, осигуряващи приятен, освежаващ отдих, особено след обиколка за разглеждане на забележителности. Има възможност за наемане на лодка за възхитително пътуване по река Манавгат и изследване на тази прекрасна област.Елица Рангелова


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.