Влас - царството на семейния туризъм

Влас дочака своя триумф. За няколкото години селото, създадено от бежанци и сиромаси, се прости с имиджа си на курорт за простолюдието и се превръща в едно от най-скъпите и бързо развиващи се места в Южното Черноморие.

Печелившата карта на Влас се оказа точно селският му корен.

Тук все още къщите носят топлия си уют, алуминият и бетонът не са прогонили изцяло чамовата и дъбовата дограма, а в дворовете клонести дървета, хвърлят дебела сянка. От високото, където е приседнал Влас, като на длан се вижда Слънчев бряг и целият залив чак до Бургас. Въздухът е свеж и прохладен. Точно тези фактори, които години наред никой не забелязваше, изведнъж привлякоха хората с парите, които превърнаха селцето в огромна строителна площадка. За няколко години то порасна няколко пъти. Нароиха се хотели, заведения, атракциони и планове за много лета напред.

Днес във Влас има място за всеки, който иска да летува. По-пестеливите могат да намерят непретенциозни квартири на атрактивно ниска цена. В по-големите и красиви хотели с по три и повече звезди се предлагат всички луксове на сравнително ниска цена.

В последните юнски дни, привлечени от ниските цени, прохладата, тишината и спокойствието на курорта, тук почиват възрастни англичани, поляци, германци. Настъпи ли юли, господари на Влас стават семейните гости. Естествено тук е скучно, няма ги шумните дискотеки, атракциите и фойерверките на големите комплекси, но много българи с деца търсят точно това.

Под 2500 души живеят постоянно във Влас. През лятото селцето става поне пет пъти по-голямо. Перспективата е то да расте още повече. Все още земята тук е от най-евтините по Южното черноморие, но колко ще е утре - никой не може да предположи. Фактите показват, че който може, бърза да купи, уверен, че ще спечели. Голяма част от околните ниви вече са влезли в регулацията на селото. По височините над залива усилено се строят еднофамилни къщи и масивни сгради с апартаменти. Купувачите идват далеч преди да е завършило строителството. Те са готови да платят сравнително евтино за квадратен метър жилищна площ и независимо дали са българи или чужденци, са еднакво доволни, че могат да имат имот във Влас.Исак Гозес


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.