Спорт и спортни прояви

Традиционно силни спортове за Търговище са футбол, автомобилизъм, борба, тенис на маса, спортна стрелба, художествена гимнастика и др.

Футболният клуб Светкавица отбеляза 80-годишнината от създаването си и е постоянен участник в Първа лига на Републиканския шампионат. Срещите се играят на добре оборудван и поддържан стадион.

На лицензираната писта край село Давидово в общината ежегодно се провежда Първи кръг от Републиканския шампионат по автокрос. Шестима търговишки състезатели са носители на 9 републикански титли.

В началото на май градът е домакин на Националния планински шампионат по автомобилизъм, проверка за състезатели и автомобили преди рали България и стартовете за годината.

Три клуба по ходожествена гимнастика подготвят млади таланти. Момичетата от клуб Алегро са медалисти от републикански и международни турнири и домакин на едноименен международен турнир.Снежина Славчева


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.