Учебен център Мальовица

Рила е една от най-красивите планини на България, живописна с високите си върхове и чудните си езера. Има над 100 двухилядника и около 150 езера. Тук се намира връх Мусала - най-високият на Балканите, а също и най-горещият минерален извор, който е с температура 102 градуса C и е в курорта Сапарева Баня. Курортите за спорт и отмора в Рила са Боровец, Говедарци, Якоруда, Сапарева Баня.

Мальовица (1700 м н.в.) е алпийски високопланински туристически комплекс. Централна планинска школа и къмпинг, ски плацове и два ски влека.

Учебен център Мальовица е едно от най-реномираните училища в планината за алпинисти се създава на 10 юни 1952 година, намира се на Меча поляна. Тук в сърцето на Рила, курсисти и инструктори намират подходящи условия за тренировки. Сега учебната школа Мальовица е международен център и база за подготовка по алпинизъм и ориентиране. В нея се провеждат републикански и международни алпиниади, сборове и редица мероприятия на Българския туристически съюз. Обучават се кадри и по други планински спортове и дейности - планински водачи, инструктори по пешеходен, воден, коло и ски туризъм.Еля Джамбазова <eliaraitcheva@yahoo.com>


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.