Градинският град на Карибите

Катедралата Сейнт Джордж
Катедралата Сейнт Джордж

Джорджтаун е град на комфортните модерни хотели, изисканите колониални сгради и булевардите с три платна. Някои наричат Джорджтаун "градинския град на Карибите". Хотелите и квартирите, евтините закусвални, джаз-баровете, клубовете и дискотеките са концентрирани около една единствена улица – Мейн стрийт. Посетителите винаги са предупреждавани да избягват разходките по тъмно и да не се приближават до зоната наречена Тигровият залив. Един от начините да се стигне до Гайана е със самолет от Барбадос, а също и от Суринам и Тринидад.

Джорджтаун се простира по протежението на единия бряг на река Демерара. Той изпълнява функцията на вход към който и да е маршрут от вътрешността. Градът се отличава с привлекателна архитектура. Разположен е под морското равнище и е защитен от прииждащите води от насип и обширна система от диги, които се отварят при отлив.

Някои от сградите, които заслужават внимание са тази на кметството, катедралата Сейнт Джордж, която е висока 44 м. и е измежду най-високите дървени сгради в света, съдилището и президентската резиденция. Друго изключително интересно място са двата основни пазара в града. Градът е превъзходен за разходка, а ако човек се интересува от различните видове палми, орхидеи и лилии, то най-подходящото място е Ботаническата градина, чийто вход е свободен.Теодора Петкова


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.